- 4 rabarberstjälkar (ca 450 g)
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljsocker)
- 5 dl vatten
- 1 citron
- 2 dl yoghurt (10 %)
- 2 msk florsocker
- ½ tsk kardemummakärnor
- 8 biscottiskorpor
Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg ned i en kastrull och strö över socker, dela och skrapa ur vaniljstången och lägg i (eller vaniljsocker). Fyll på med vatten så det täcker och koka tills rabarbern är riktigt mjuk. Låt dra och sila sen bort rabarbern. Tvätta och riv skalet på citronen. Rör ihop yoghurten med citronskal, florsocker och stött kardemumma. Krossa skorporna grovt. Smaka av soppan med pressad citronjuice och servera kall med kardemummayoghurt och skorpsmulor.
Källa: Ica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar