Ingredienser till fyra portioner
- 4 kycklingfiléer
- 4 skivor parmaskinka
Sås:
- ½ dl mörk balsamvinäger
- 2½ dl grädde
- 1 msk kycklingfond
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk soja (kinesisk)
- salt & peppar
Marinad:
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk soja (kinesisk)
- salt & peppar
Marinera först kycklingen i marinaden i en plastpåse, salta & peppra, vila i kylskåp ca 30 minuter. Riv sen vitlöken till såsen, och bland ihop allt till den. Bryn kycklingen i kokosfett. Ta sen upp den, linda parmaskinkan runt om och lägg i en ugnsfast form. Häll på såsen och låt steka klart i ugnen i ca 15 minuter.
Servera sen med eventuellt wokgrönsaker och lite nudlar.
Källa: 56kilo.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar