Ingredienser till 4 personer
- 4 laxfiléer à 150 g
- saft av 1/2 citron
- salt & peppar
- 2 paprikor
- 1 zucchini
- 1 purjolök
- 1 ask cocktailtomater
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 tsk fransk senap
- 50 g pinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxbitarna i en eldfast form och häll över pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar. Kärna ur paprikorna och skär dem och zucchinin i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Halvera tomaterna och pressa eller riv vitlöken. Fräs grönsakerna lite lätt i olivolja och lägg dem sedan ovanpå fisken. Vispa samman crème fraiche, vin och senap. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över hela gratängen. Strö till sist över pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Källa: Boken Näringsrik & Naturlig LCHF
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar