onsdag 19 september 2012

Bouef bourguignon

Ingredienser för fyra personer


- 600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
- smör till stekning
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ½ msk vetemjöl
- 1 msk tomatpu
- 3 lagerblad
- 1 tsk timjan
- 2 dl rödvin
- 2 ½ dl köttbuljong
- 100 g rökt sidfläsk
- 8 steklökar
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g färska champinjoner

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör & ev. lite rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 ½  timme. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela eventuellt svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 minuter. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Källa: Arla

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar