måndag 4 juni 2012

Potatissallad med basilikavinägrett

Ingredienser för 5 personer



- 1,4 kg delikatesspotatis
  • - 1 paket bacon (140 g)
  • - 250 g färsk, grön sparris
  • - ½ knippe salladslök (60 g)
  • - salt & peppar
  • - ½  kruka basilika
  • - ½ dl vit balsamvinäger
  • - 1 dl olivolja
  • - ½ tsk socker
  • - salt & peppar


  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Låt potatisen svalna och skär sen i bitar. Mixa basilika, vinäger och olja (inte helt slät) med stavmixer. Krydda med socker, salt och peppar.  Blanda potatisen med vinägretten medan potatisen fortfarande är ljummen. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av och hacka sen baconet grovt. Blanda med potatisen. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i iskallt vatten ca 5 minuter och skär i bitar. Strimla salladslöken och blanda potatis, sparris och bacon. Mal över peppar.
Källa: Ica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar