- 1,4 kg delikatesspotatis
- - 1 paket bacon (140 g)
- - 250 g färsk, grön sparris
- - ½ knippe salladslök (60 g)
- - salt & peppar
- - ½ kruka basilika
- - ½ dl vit balsamvinäger
- - 1 dl olivolja
- - ½ tsk socker
- - salt & peppar
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Låt potatisen svalna och skär sen i bitar. Mixa basilika, vinäger och olja (inte helt slät) med stavmixer. Krydda med socker, salt och peppar. Blanda potatisen med vinägretten medan potatisen fortfarande är ljummen. Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av och hacka sen baconet grovt. Blanda med potatisen. Bryt av den nedre torra delen på sparrisen och koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i iskallt vatten ca 5 minuter och skär i bitar. Strimla salladslöken och blanda potatis, sparris och bacon. Mal över peppar.
Källa: Ica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar