Ingredienser för 4 till 6 personer
- 2 auberginer
- 2 msk olivolja
- ½ tsk salt
Tomatsås
- 1 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1½ dl torra röda linser
- 1 kruka oregano
Béchamelsås
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 150 g fetaost
- 0,25 muskotnöt
- 1 bakpotatis
Skiva och lägg auberginerna på en plåt, pensla dem med olivolja och salta. Stek i ugnen ca 10 minuter på 200 grader. Hetta upp oljan, bryn sen lök, vitlök och chili ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser och salt. Vänd i oreganon. Smält smör till såsen i en ny kastrull, vispa ner mjöl. Dra kastrullen åt sidan och vispa ner hälften av mjölken, ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa i resten av mjölken. Låt såsen koka upp och låt puttra 5 minuter. Tillsätt fetaost och muskot. Skriva potatisen tunt och varva sen potatis, aubergine, tomatsås och béchamelsås i en ugnsfast form. Grädda ca 40 minuter i ugn, 200 grader.
Källa: Ica
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar