måndag 6 augusti 2012

Kålsoppa med frikadeller

Ingredienser för 4 till 6 personer

Kålsoppa
- 1 ½ L grönsaks/köttbuljong
- 750 g vitkål
- ½ gul lök
- 2 msk soja
- 1 ½ msk mörk sirap
- 1 tsk ättika
- 2 msk smör

Frikadeller
- 200 g kalv eller fläskfärs
- vit & svartpeppar
- ½ tsk salt
- ½ tsk socker

Hacka kål och lök och fräs det i smöret så att det nästan får lite färg. Ha på sirap och soja och rör om, häll sedan i all buljong. Låt puttra ca 10 minuter. Rulla undertiden små frikadeller och lägg sen ner dem i soppan och koka med. När de flyter är de färdigt. Smaksätt sen med kanske mer soja, sirap eller lite ättika. 

Källa: Anette Rosvall och Emma Hamberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar