måndag 6 augusti 2012

Gyllene kålpudding

Ingredienser för 4 personer

- 600 g vitkål
- 500 g älgfärs (alt. nötfärs)
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 tsk salt
- svart & vitpeppar
- 1 dl matlagningsgrädde
- ½ dl fullkornsris, okokt
- 2 dl frysta lingon

Finstrimla kålen och koka den med 2 dl vatten i en kastrull tills den mjuknat, ca 15 minuter. Medan de kokar bryn färsen och den hacakde löken i olivolja i en stekpanna och smaksätt med en buljongtärning och salt & peppar. Häll över färsblandningen i kastrullen med kålen och tillsätt grädde och ris. Blanda detta väl och lägg sen över i en ugnsform. Stek i mitten av ugnen i ca 40 minuter på 200 grader. Rör runt i blandningen en gång under tiden den steker. Servera med frysta lingon. 

Källa: Fredrik Paulún

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar