tisdag 1 januari 2013

Snabb kyckling- och grönsakswok

Ingredienser till 4 personer

Wok
- 1 röd paprika 
- 1 gul paprika 
1 medelstor morot 
- 2 kycklingfiléer
 - 2 msk rapsolja 
- 100 g salta cashewnötter 
- 200 g äggnudlar 
- 150 g sockerärter 
- 1 kruka koriander 
Sås- 1msk sesamolja 
- 2 msk jordnötsolja 
- 4 msk färskpressad limesaft (ca 2 lime) 
- 2 msk ketjap manis 
- 2 msk kinesisk soja 
- 1 dl sweet chilisås 

Värm ugnen till 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalet upp på en plåt med bakplåtspapper eller folie, grilla i ugnen tills skalet blir svartbränt. Lägg paprikorna i en plastpåse och knyt om. Låt svalna i ca 20 minuter och dra sedan försiktigt av skalet. Skär paprikan i strimlor. Skala och skär moroten i sneda skivor. Skär kycklingen i strimlor. Blanda ingredienserna till såsen. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, häll av vattnet. Värm oljan i en wok eller stekpanna och stek kycklingen tills den får färg och är genomstekt, i ca 5 minuter. Lägg åt sidan. Stek morot och sockerärter i ca 1 minut. Lägg ner nudlarna tillsammans med kyckling, paprika och sås. Rör om under ca 1 minut så att allting blir varmt, fördela i portionsskålar och garnera med cashewnötter och några kvistar koriander.  
Servera direkt.

Källa: Monica Eisenman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar