tisdag 1 januari 2013

Asiatisk lax med wokgrönsaker

Ingredienser för 1 person

- 150 g laxfilé
- ½ tsk havssalt 
- 1 tsk malen ingefära 
- 1 tsk farinsocker (kan uteslutas)
- 1 tsk pressad limesaft 
- 1 vitlöksklyfta
- ½ dl vispgrädde 
-1 påse wokgrönsaker, ca 500 g  alt färska blandade grönsaker

Dressing
- 1 msk wasabi-pulver  alt 1 tsk fransk senap
- 4 msk kallpressad rapsolja
- 2 tsk vinäger

Sätt ugnen på 225 grader. Skär den skinn- och benfria laxfilén i 4 lika stora bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Skala och finhacka vitlöken. Krydda laxen med vitlök, salt, ingefära, farinsocker och limesaft. Häll över grädden. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 15 minuter. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Hittar du inte wasabi-pulvret så smaksätt med fransk osötad senap i stället. Stek grönsakerna enligt förpackningens anvisningar i lite matfett. Droppa över lite av dressingen och bjud resten till. Garnera eventuellt laxen med färsk koriander.


Källa: Anna Skipper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar