måndag 26 november 2012

Thailändsk fiskgryta hot and sour

Ingredienser till 4 personer

- ½ purjolök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- ½ röd chili
- 3 tomater
- 2 msk fisksås
- 1 msk sweet chihi
- 10 dl grönsaksbuljong
- 100 g färska champinjoner
- 600 g färsk eller fryst fisk i tärningar
- 1 hackad koriander
- ½ dl limejuice

Ev. nudlar eller ris till servering

Skär morötter och purjolök i skivor, hacka vitlöken. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och skiva champinjoner. 

Fräs purjolök, morötter och vitlök i en gryta. Tillsätt chili, tomat, fisksås, sweet chili och grönsaksbuljong. Låt koka sakta i 10 minuter. Lägg sen i champinjoner och fisk och koka tills fisken är klar. Lägg i koriander och smaksätt med lime, servera eventuellt med nudlar eller ris.

Källa: Ica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar